Mijn recente projecten

Veel van mijn laatste projecten komen van patronen die door de makers gratis beschikbaar zijn gesteld. Ik geef steeds aan waar de patronen te vinden zijn. Ze zijn bijna allemaal (Amerikaans)Engelstalig. Zie tips voor de Amerikaanse en Engelse termen en het verschil daartussen.
kleed
kleed

Droomdeken 2.0.
Dit gratis patroon is te vinden via wolplein

 

Gemaakt voor de verjaardag van mijn dochter.
Ook hier heb ik gebruik gemaakt van het prachtige garen: Alize cotton gold plus. Dat is iets dikker dan de gewone Alize cotton gold.
Dit garen is verkrijgbaar bij de wolman

 

Het patroon van de beer kun je elders op deze site vinden via de workshops. Het bijzondere is dat de armen en benen beweegbaar zijn.

 

 

plaid
plaid
plaid
Het prachtige Ubuntu kleed. De scheepjes-cal van 2018. naar patroon

 

Het kleed is van dezelfde ontwerpster als sophies-universe-cal-2015. website van ontwerpster

 

kleed
kleed


Hier ben ik geinspireerd door de cal 2016 van scheepjes "Last dance on the beach blanket" .
Deze is half van dit patroon en half van mezelf.

 

Het gratis patroon is hier te vinden : naar patroon
kleed
kleed

Dit patroon ben je hier onder al eens tegengekomen, alleen heb ik voor de blokken andere patronen gebruikt.
Het patroon bestaat uit drie onderdelen:het ronde midden, de randen en de blokken.
De fantastische patronen van het middendeel zijn van Lilla Bjorn Daar moet je als haakliefhebber echt eens een kijkje nemen.

 


 

De blokken met de naam "Shiney collection" zijn van de ontwerpster Polly Plum kun je : HIER kopen

 

Het ronde middenstuk met de naam 'Dandelion Mandala' kun je HIER kopen.

 

De randen met de naam 'Dandelion Borders' kun je HIER kopen.

 

Ik heb hier gebruik gemaakt van het mooie fluweel achtige garen: Alize Cotton Gold plus.
Verkrijgbaar bij de de wolman
Al 40 jaar een begrip voor de haak en brei liefhebbers. Behalve de online winkel staat de wolman ook op diverse markten. Zij de website van de wolman.

 

Zeer calorie-arme heerlijkheden. Prachtig voor een hightea decoratie. Eigen ontwerpen.
Op mijn blog vind je de stap-voor-stap workshops voor al deze taartjes en koekjes.
Workshops taartjes en koekjes

 

of download het boekje als pdf-bestand: Downloads
En nog zo'n ontzettend mooi kleed. Let eens op de details van de aparte randen. Men noemt dit in het Engels 'Overlay Crochet'. Dat is het beste te vertalen als overlappend haakwerk. Geeft prachtige resultaten.
HIER verkrijgbaar

 

Ook dit schattige uiltje is een patroon van Lilla Bjorn.
HIER verkrijgbaar

 

kleed
kleed
De fantastische patronen van Lilla Bjorn Daar moet je als haakliefhebber echt eens een kijkje nemen.

 

Het patroon bestaat uit drie onderdelen:het ronde midden, de randen en de negen blokjes. De blokjes zijn gratis patronen. De andere twee zijn gekocht bij Ravelry. Zie onder.

 

De patronen van de negen blokjes vind je HIER

 

Het ronde middenstuk met de naam 'Dandelion Mandala' kun je HIER kopen.

 

De randen met de naam 'Dandelion Borders' kun je HIER kopen.
Ik vond die blokjes zo mooi dat ik er ook maar twee kussens heb bij gemaakt.
Op een gegeven moment wist ik niet zo goed wat te gaan haken. Ben toen maar begonnen met wat onderzetters, Uiteindelijk een doosje vol gehaakt.
De meeste patronen van de vierkantjes komen bij Ravelry vandaan. Zoek daar op coasters, blocks of squares en je vindt tientallen fraaie gratis patroontjes van vierkantjes voor bijvoorbeeld onderzetters, kussen, plaids enz. Ook altijd leuk om een setje onderzetters cadeau te geven aan mensen die het kunnen waarderen.
Al zoekende op Ravelry kwam ik deze mandala tegen. Ik vond ze wel leuk als placemats of bordenonderzetters. Met haaknaald 2,5 gehaakt hebben ze een diameter van 35 cm.
Via het patroon kwam ik er achter dat het slechts een onderdeel is van een veel groter werk. Daarover straks meer. Eerst heb ik nog een ander kleed gehaakt.
Een prachtig kleed. Het is een ontwerp van een Amerikaanse (haak)kunstenaar Frank Orandle. Het lijkt bijna 3-dimensionaal of een aantal kleedjes op elkaar, hetgeen natuurlijk niet zo is. Gehaakt met katoen voor haaknaald 2,5 heeft dit kleed een diameter van 90 cm. het patroon is voor een groter kleed. Ik ben hier echter gestopt omdat het anders voor mijn doel te groot werd. Het is bij dit kleed belangrijk je haaknaald niet te klein te nemen.
Ook dit patroon heb ik gevonden bij Ravelry. Zoek op Op de naam Frank Orandle
Helaas kan ik geen rechtstreekse link naar het patroon maken omdat je dan altijd ingelogd moet zijn. Het is echter absoluut veilig om je daar te registreren.
plaid
plaid
plaid
Ja, en dan nu het vervolg van het leuke placematje. Je herkent het middenstuk nog. Het is een prachtig dekentje/plaid. De ontwerpster van dit kleed stelt het in (18) delen gratis ter beschikking op haar website. Natuurlijk (Amerikaans)Engelstalig maar ergens op haar website staat een link naar een Nederlandse vertaling. Er gebeurt van alles in het kleed, kijk maar eens naar de details afbeeldingen.
De afmeting van mijn kleed is 1 meter x 1 meter, gehaakt met katoen geschikt voor haaknaald 2,5. Er zijn echter genog mogelijkheden eerder te stoppen. Bijvoorbeeld voor eveneens placemats. De patroondelen vind je hier. Even naar beneden scrollen daar staan alle delen, ieder deel heeft ook heel veel uitleg
plaid
plaid
plaid
plaid
tulpenkleed
tulpenkleed
Dit vrolijke lente kleedje met tulpenmotief komt uit een heel oud boekje van Anchor. Dit kleedje gehaakt met garen geschikt voor haaknaald 1,5 of 2 heeft een afmeting van 80 cm doorsnede. Het telpatroon vind je onder.
tulpenkleed