High Tea 5 : laagjes taartjes

Bloemmotief laagjes

  • In een startring 10v, (10)
  • 2v in iedere vaste (20)
  • (2v, 1v) 10 x, (30)
  • Smokkel er stiekem nog een bij, is nodig voor de schulprand
  • *1v, sla steek over, 5 stokjes in volgende steek, sla steek over* herhaal tot eind

Maak laagjes in ‘smaak’ naar keuze en garneer het taartje.

Punt laagjes

De keerlossen (=l)tellen niet mee als vasten

  • in een startring 3 stokjes
  • 1l, keren, 1v, 2v, 1v
  • 1l, keren 4 vasten
  • 1l, keren, 1v, 2v, 2v, 1v
  • 1l, keren 6 vasten
  • 1l, keren, 2v, 2v, 2v, 2v
  • 1l, keren 8 vasten
  • 1l, keren, 3v, 2v, 2v, 3v
  • 1l, keren 10 vasten
  • Ga zo door tot de laatste rij 20 vasten telt. (of als je wilt meer voor een grotere punt.
  • Garneer de bovenste laag.
toefjes room fruit

TIP: de punten krullen nogal om, spuit ze in met crackfree, trek ze voorzichtig in model en laat drogen.

Als je de laagjes op elkaar lijmt begin dan met op onderste een beetje lijm en leg het tweede laagje er op, druk voorzichtig aan. Dan op de tweede laag een beetje lijm, derde laagje erop druk voorzichtig aan, enz.

Je voelt op een gegeven moment vanzelf wel aan hoeveel lijm je nodig hebt. Er zit een handig spateltje bij de lijm om uit te smeren of teveel weg te halen.

Dan is het met de taartpunt ook nog zo dat zes punten een mooi rond taartje vormen.

Een gedachte over “High Tea 5 : laagjes taartjes

  1. Nicole

    Love to try this! Wondering what the translation means for 10v in starting ring.
    Anyone know?
    In a starting ring 10v, (10)
    2sc in each single crochet (20)
    (2v, 1v) 10 x, (30)
    Secretly smuggle another, is necessary for the scalloped edge
    * 1sc, skip stitch, 5 treble crochets in next stitch, skip stitch * repeat to end
    Layer in ‘flavor’ of your choice and garnish the tartlet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *